Toezichthouder AFM komt met eigen pensioenfonds - Administratiekantoor Kamp BV

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat een eigen pensioenfonds oprichten om vanaf volgend jaar de pensioenregeling voor haar medewerkers te laten uitvoeren.

Dat heeft de toezichthouder dinsdag bekendgemaakt.
De AFM heeft Pensioenfonds Mercurius Amsterdam verzocht om de opgebouwde pensioenaanspraken van (ex-) AFM’ers collectief over te dragen aan het eigen pensioenfonds. Dat is het pensioenfonds voor vijf werkgevers die uit de effectenbeurs zijn voortgekomen: Euronext Amsterdam, Euroclear Amsterdam, LCH.Clearnet, Stichting DSI en de AFM.
De AFM is al langere tijd ontevreden over de financiële prestaties van Mercurius en heeft ervoor gepleit dat het zou opgaan in een groter pensioenfonds. ,,De AFM is van mening dat kleine pensioenfondsen als Mercurius niet kunnen standhouden en dat die moeten samengaan met andere pensioenfondsen om de pensioenuitvoering verder te professionaliseren en om schaalvoordelen te behalen”, stelt de toezichthouder.
Het oprichten van een eigen pensioenfonds is volgens de AFM nu de beste oplossing als tussenstap. Voor de langere termijn blijft de beurswaakhond op zoek naar andere organisaties om de pensioenen bij onder te brengen om te kunnen profiteren van schaalvoordelen.