Een hypotheek uit eigen BV - Administratiekantoor Kamp BV
Een hypotheek uit eigen B.V. is een makkelijke manier om geld vrij te maken om toch jouw droomhuis aan te kunnen schaffen!

De laatste jaren krijgen wij steeds vaker de vraag of het mogelijk is voor een ondernemer om vanuit een eigen B.V. een hypotheek te nemen. De vraag of dit kan is met een hele simpele “JA” te beantwoorden.

Als je B.V. voldoende eigen vermogen heeft om een hypotheek te verstrekken dan is dit dus mogelijk. Je kan en mag zelfs een andere partij een hypotheek verstrekken. Uiteraard dien je dan wel zelf te controleren of deze partij voldoende draagkracht heeft om de hypotheek af te lossen.

Hoe gaat het in zijn werk

Een hypotheek bij jouw eigen B.V. afsluiten is een relatief simpele handeling waar enkele voorwaarden aan verbonden zijn. Deze voorwaarden zijn exact hetzelfde als de voorwaarden bij een bank, je moet immers de hypotheek binnen 30 jaar aflossen aan je eigen B.V.

Om het fiscaal voordeel hieruit te benutten moet je dan wel een lineair of annuïtair aflossingsschema opzetten, waarbij je elke maand een deel aflossing en een deel rente aan je eigen B.V. terug betaald.

De mogelijkheid tot een aflossingsvrije verstrekking is ook mogelijk en onder het oude regiem is dan ook de rente nog steeds aftrekbaar. Dit geld dan alleen voor hypotheken welke zijn afgesloten voor 2013. Neem je de hypotheekverplichting bijvoorbeeld over van een bank, en is deze aflossingsvrije hypotheek voor 2013 afgesloten, dan is de rente nog steeds de maximale 30 jaar aftrekbaar.

Na het bepalen van je hypotheekvorm kan je de hypotheekakte op laten stellen met alle voornoemde voorwaarden. Je tekent namens de B.V. en namens jezelf en vervolgens kan je overgaan tot het uitbetalen van de lening.

Zo simpel kan het dus zijn

Zijn er ook haken en ogen? Moet ik ergens rekening mee houden?

Er zijn inderdaad diverse bepalingen waar rekening mee gehouden moet worden en wij kunnen je hier heel goed in adviseren. Ook kunnen wij het document voor je opstellen, wat uiteindelijk een hoop kosten scheelt, gezien hier vaak een dure trip naar de notaris aan vast zit. Dit laatste is dus niet perse nodig!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij jou kunnen voorzien van de juiste documentatie