Nieuwe btw-regels webshops in de EU - Administratiekantoor Kamp BV

Vanaf 1 juli 2021 wijzigen de btw-regels binnen heel Europa.
Voorheen was het alleen noodzakelijk om de aangifte omzetbelasting in het land van levering te verzorgen indien een drempelbedrag behaald was binnen een boekjaar. Per 1 juli 2021 is het drempelbedrag voor alle EU-landen verlaagd naar 10.000 euro.

Bereik je binnen een boekjaar deze drempel voor alle EU-landen, dan ben je verplicht aangifte omzetbelasting in dit land te verzorgen. Je moet dan ook btw afdragen in het land waar je de drempel overschrijdt.

BTW aangifte inleveren

Er zijn twee manieren om de aangifte voor het EU-land te verzorgen. De eerste betreft het doen van btw-aangifte per afzonderlijk EU-land via de lokale weg. De tweede en veruit makkelijkste optie betreft het aanmelden van je bedrijf voor de “Unieregeling” binnen het nieuwe éénloketsysteem van de Belastingdienst. Dit OSS systeem is ontwikkeld om op een relatief simpele manier je aangifte voor een EU-land te verzorgen. Eventueel verschuldigde btw bedragen kunnen dan worden afgedragen aan het juiste land.

Btw en KOR

Voor ondernemers die aangemeld staan als Kleine Ondernemer en dus vallen onder de Kleine Ondernemersregeling gaan er andere regels van toepassing zijn. De KOR is een Nederlandse regeling waarbij ondernemers met een omzet onder 20.000 euro per jaar geen btw aangifte hoeven te verzorgen. Deze regeling geld echter niet in andere EU-landen. Behaal je omzet in een EU-land en val je in Nederland onder de KOR, dan moet je alsnog btw afdragen via het MOSS-systeem, het éénloketsysteem van de belastingdienst.

Btw laten verzorgen

Wij kunnen voor jou deze btw aangiften verzorgen, neem voor de mogelijkheden contact met ons op!