Wij hebben enkele rekenmodules voor u opgezet om bepaalde zaken makkelijker voor u te maken.

Wij willen er graag op wijzen dat er geen rechten verleend kunnen worden aan de modules, alsmede de uitkomst van de berekeningen. 

Cataloguswaarde berekenen vanuit BPM

Met deze module kunt u vanuit de BPM aanschafwaarde van het voertuig (zie de website van het RDW) de cataloguswaarde berekenen. Dit geldt echter niet voor de nieuwe 0% en 14% voertuigen, echter staat de cataloguswaarde van deze voertuigen op de website van het RDW vermeld. Heeft u dus een ouder voertuig waarvan u de cataloguswaarde wil weten, dan kunt u onderstaand de rekenmodule hiervoor gebruiken. Let op! De berekening kan een kleine afwijking tonen met de werkelijkheid, dit heeft te maken met de maand waarin het voertuig is gemaakt!

De berekening betreft een hulpmiddel en kunnen geen rechten aan worden ontleent.

Margewinst berekening

Als u als ondernemer veelal 2e hands producten verkoopt dan is het verplicht BTW over de winst af te dragen aan de Belastingdienst, middels de aangifte omzetbelasting. Omdat de margeregelingen vaak niet juist worden toegepast is het altijd aan te raden goed advies hierover in te winnen, u kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wilt u zelf uw margewinst met bijbehorende BTW uitrekenen, dan kunt u onderstaand gebruik maken van de rekenmodule.

Netto/Bruto bedragen berekenen

Veelal krijgen wij de vraag wat de BTW over een bepaald bedrag moet zijn en of dit bedrag inclusief of exclusief BTW is. U kunt onderstaande rekenmodule gebruiken om zelf BTW uit bruto en netto bedragen te berekenen. U vult hiervoor het bedrag in waarover u de BTW wilt berekenen en geeft hierbij aan of dit bedrag bruto of netto is.