Privé gebruik zakelijke auto - Administratiekantoor Kamp BV

Btw en de auto tot 1 juli 2011

Als u voor uw onderneming een auto hebt, betaalt u meestal btw over de aanschaf of lease, het onderhoud en de benzinekosten. Voor zover u de auto gebruikt voor belaste omzet kunt u deze btw aftrekken als voorbelasting.

Privégebruik

Wordt uw auto van de zaak privé gebruikt door u of uw werknemers? Dan moet u voor het privégebruik een gedeelte van de afgetrokken btw terugbetalen. Kijk voor meer informatie bij Privégebruik auto van de zaak door ondernemers en Privégebruik auto van de zaak door werknemers.

Bedrijfs- of privévermogen?

Als u een auto koopt die u zakelijk wilt gebruiken, moet u kiezen of u deze tot uw bedrijfs- of uw privévermogen rekent. Dit is van belang voor de btw-aftrek bij de aanschaf. Ook heeft de keuze gevolgen als u de auto weer wilt verkopen. U leest er meer over bij Auto bedrijfs- of privévermogen?

Auto importeren

Koopt u een auto uit het buitenland? Kijk dan bij Import nieuwe vervoermiddelen uit EU-landen.

 

Btw en de auto vanaf 1 juli 2011

Vanaf 1 juli 2011 gelden er nieuwe regels voor het privégebruik van de auto van de zaak. In 2011 moet u daarom zowel de oude als de nieuwe regels toepassen. Vanaf 1 januari 2012 past u alleen nog maar de nieuwe regels toe.

Bedrijfs- of privévermogen?

Koopt u een auto die u zakelijk wilt gebruiken? U moet dan kiezen of u deze tot uw bedrijfs- of uw privévermogen rekent. Dit is van belang voor de btw-aftrek bij de aanschaf. Ook heeft de keuze gevolgen als u de auto weer wilt verkopen. U leest er meer over bij Gemengd gebruik.

Rekent u de auto volledig tot uw bedrijfsvermogen? Dan kunt u de btw over de aanschaf of lease, het onderhoud en de benzinekosten als voorbelasting aftrekken, voor zover u de auto gebruikt voor belaste omzet.

Privégebruik

Wordt uw auto van de zaak privé gebruikt door u of uw werknemers? Dan moet u over dit privégebruik btw betalen. Meer hierover leest u bij Privégebruik auto van de zaak vanaf 1 juli 2011.

Auto importeren

Koopt u een auto uit het buitenland? Kijk dan bij Import nieuwe vervoermiddelen uit EU-landen.

Regels tot 1 juli 2011

Wilt u meer weten over de oude regels? Kijk dan bij Btw en de auto tot 1 juli 2011.