Ondernemers

Een ondernemer is een persoon die zich ten doel stelt zich een inkomen te verschaffen door met een bepaalde combinatie van arbeid, kapitaal en kennis een bedrijf te leiden of in stand te houden. Niet altijd leidt de ondernemer ook zijn onderneming, wordt het doel gehaald of maakt de onderneming winst.

Ondernemer

Ondernemer zijn betekent initiatief nemen en marktkansen najagen. Vernieuwing is niet noodzakelijkerwijs een kenmerk van hetgeen een ondernemer teweeg brengt. Ondernemerschap is een onderbelichte factor in de gangbare economische theorievorming. In de bedrijfskunde staat de rol van de ondernemers wel al langer in de aandacht. Ook psychologen, sociologen en antropologen hebben belangrijke inzichten bijgedragen over de ondernemer en diens ondernemend gedrag.

 

Onderneming

Een onderneming kan zowel een doel als een middel zijn. Sommige mensen zijn ondernemer om geld te verdienen, maar zouden ook gewoon ergens in loondienst kunnen gaan als ze daar meer zouden verdienen. Voor anderen hoort het bij hun beroep. Veel huisartsen, tandartsen, apothekers, kunstenaars, artiesten en boeren, kortom “vrije beroepen”, zijn ondernemer. Er is ook een grote categorie mensen die ondernemer zijn omdat ze niet afhankelijk willen zijn van anderen (al zijn ze natuurlijk wel afhankelijk van hun klanten).

In deze sectie vind u diverse onderdelen die van belang kunnen hebben op uw onderneming of direct voor u als ondernemer.

U kunt contact met ons op te nemen om direct inzicht te kunnen verkrijgen in wat wij als kantoor verder voor u kunnen betekenen.