Helft bevolking denkt niet na over pensioen - Administratiekantoor Kamp BV

De helft van de Nederlanders heeft nog nooit nagedacht over hun financiële situatie als ze met pensioen zijn.

De helft van de Nederlanders heeft nog nooit nagedacht over hun financiële situatie als ze met pensioen zijn.

Naarmate ze ouder worden, gaan ze zich daar steeds meer in verdiepen. Drie op de tien ondervraagden legt geld opzij voor na de pensionering, meestal door te sparen. Een kleinere groep probeert de uitgaven omlaag te brengen, bijvoorbeeld door de hypotheek af te betalen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap werken hierin samen. Het onderzoek is verricht voor de Pensioen3daagse 2012, die donderdag van start gaat. Hierbij zijn ruim 200 organisaties actief om Nederlanders zich te laten verdiepen in hun pensioen.

Uit het onderzoek blijkt dat een vrij grote groep niet negatief staat tegenover langer doorwerken na de pensionering: 17 procent zou dat best willen en 5 procent is het absoluut van plan.rmate ze ouder worden, gaan ze zich daar steeds meer in verdiepen. Drie op de tien ondervraagden legt geld opzij voor na de pensionering, meestal door te sparen. Een kleinere groep probeert de uitgaven omlaag te brengen, bijvoorbeeld door de hypotheek af te betalen.