Financieringen voor bedrijven

Bedrijfsfinancieringen

Als ondernemer bekijkt u altijd de kansen op de markt en die hierbij behorende bedrijfsmatige aanpassingen. U wilt uitbreiden of u ziet de kans om een onderneming over te nemen. Hiervoor bent u vaak afhankelijk van een (aanvullende) financiering, waarbij het soms nodig is uw huidige, al lopende, financiering aan te passen naar uw nieuwe wensen. De normale gang voor een (bedrijfsmatige-) financiering is de stap naar uw huisbankier. Feit is echter dat een aantal banken hun eisen aan deze kredietverstrekking hebben verscherpt en dat deze financiering niet (meer) vanzelfsprekend is.

Wij adviseren u altijd eerst contact met ons (uw accountant) op te nemen alvorens u naar uw financierder stapt. Op voorhand kunnen wij u adviseren wat voor u de beste stappen zijn en waar u de meeste kansen maakt. Ook kunnen wij u op voorhand al de juiste documenten doen toekomen, waarmee u direct sterker staat tegenover uw financierder. U staat nu eenmaal sterker als u goed bent voorbereid!

Uw Huisbankier

Uiteraard is de stap naar uw huisbankier een goede start, uw bankier heeft volledig inzicht in uw mogelijkheden en kan u nauwkeurig assisteren bij de aanvraag en het vervolgtraject van uw financiering. Zij kunnen u zelfs adviseren over uw investering en eventueel andere mogelijkheden. Banken hebben kennis van uw vakgebied en werken voornamelijk uit ervaring met andere partijen. Denk dus niet dat de bank alleen maar denkt aan geld aan u verdienen, maar meer aan zekerheid creëren voor u als ondernemer en dat deze u assisteert bij het behalen van uw doelen!

In sommige gevallen kan uw huisbankier u niet bijstaan in uw financiering. Dit kan door meerdere factoren gebeuren en uw bank zal u ook melden waarom zij u geen financiering willen of kunnen verstrekken. Ook wij als accountant kunnen u op voorhand adviseren over de kansen van u bij uw financierders.

Andere financieringsmogelijkheden

Uw huisbankier heeft u afgewezen, en nu? Zodra uw huisbankier u afwijst voor een financiering heeft u nog steeds meerdere andere opties. Zo kan het zijn dat u het bij een andere bank probeert. Hiervoor is vaak de eis dat u uw bankzaken via deze bank zal moeten gaan regelen en dus een overstap moet maken van uw huidige bankier naar deze “nieuwe” bank. Het is tegenwoordig relatief snel geregeld maar brengt wel extra kosten met zich mee (denk bijvoorbeeld aan uw brief- en factuurpapier, hierop staat uw bankrekeningnummer vermeld welke u dan zal moeten wijzigen). U kunt ook in gesprek gaan met informele investeerders. Voor starters, die toch minder sterk staan op de markt voor financierders, zijn er nog een aantal andere mogelijkheden. Bent u starter, dan kunt u in aanmerking komen voor een “microkrediet”, en ook kunt u eventueel aanspraak doen op de BBZ. Een andere optie is uw financiering onderbrengen bij bekende, denk aan uw familie of aan naaste kennissen. Onderstaand treft u links naar enkele vormen van deze investeerders.

Een investering in uw onderneming kan goed uitvallen voor u, wees echter goed voorbereid, u legt namelijk het risico ook bij uw investeerder neer. Neem dus op voorhand altijd contact op met uw accountant en maak een afspraak om uw financiële situatie op papier te zetten en uw kansen te laten berekenen. Hierdoor staat u sterker bij uw financierder en is de kans op een financiering meerdere malen groter dan wanneer u “koud” naar uw financierder stapt!