De nieuwe VAR in 2016 - Administratiekantoor Kamp BV

De Tweede Kamer is akkoord met het nieuwe wetsvoorstel omtrent het alternatief voor de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). Als de Eerste kamer akkoord gaat na het zomerreces dan zal de huidige VAR per 2016 verdwijnen.

In plaats van deze VAR kunnen op dit moment al overeenkomsten tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers worden vastgelegd bij de Belastingdienst. Overeenkomsten op grond waarvan een opdrachtgever geen loonheffingen hoeft in te houden kunnen dan als voorbeeldovereenkomst op de website van de Belastingdienst worden gepubliceerd.

De planning staat dat de Belastingdienst dit najaar zoveel mogelijk voorbeelden wil publiceren op de website, zodat andere opdrachtgevers en -nemers hier gebruik van kunnen gaan maken.

Daar niet iedereen deze overeenkomsten zomaar kan en mag opstellen heeft de Belastingdienst hier enkele eisen voor gesteld, deze zijn te vinden op de website van de Belastingdienst (hier)

Wilt u alvast een overeenkomst bij de Belastingdienst publiceren dan kunnen wij u hierin adviseren en deze zelfs voor u opstellen. Neem u hiervoor contact op met 1 van onze medewerkers voor het maken van een afspraak.