Veel mensen met belastingschuld gepakt - Administratiekantoor Kamp BV

Tijdens verscheidene verkeerscontroles in het land is een groot aantal mensen met openstaande belastingschuld tegen de lamp gelopen. Tijdens de controle werden kentekens vergeleken met de bestanden van de Belasting. Alleen al bij een controle in Den Haag ging het om een belastingschuld van in totaal ruim 1,5 miljoen euro.

Beslaglegging

In Putten had een automobilist in z’n eentje een schuld uitstaan van 178.777 euro. Bij de controle vrijdag  in Den Haag vond 59 keer een beslaglegging plaats. In 28 gevallen betrof het voertuigen, bij de rest kan het gaan om zaken als onroerend goed, aldus een woordvoerder van de politie. Van het totaalbedrag van 1,5 miljoen werd slechts een slordige 7000 euro direct geïnd.

Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst krijgen mensen met een beslaglegging enkele weken de tijd om hun schuld te voldoen, een regeling te treffen of alsnog aangifte te doen. Anders worden de geconfisqueerde goederen verkocht.

Cash of beslag

Ter plaatse werd dit keer betrekkelijk weinig afgerekend, maar de Belastingdienst weet uit ervaring dat uiteindelijk toch 30 procent van de openstaande bedragen alsnog binnenkomt. “Mensen zijn niet graag hun auto kwijt.”

In Putten werd cash en per pin werd direct 3800 euro afgerekend. In Nieuwerkerk aan den IJssel kon Belastingdienst zaterdagavond en -nacht ter plekke het aardige bedrag van 38.000 euro aftikken. Daarbij werden 70 auto’s in beslag genomen.