Topmannen: 'einde crisis in zicht' - Administratiekantoor Kamp BV

De economische crisis lijkt over zijn dieptepunt heen. Tot die conclusie  komen topman ING Jan Hommen en Niek Hoek van verzekeraar Delta Lloyd.  Het is wel een voorzichtig optimisme, want het gaat met name om de  gunstige ontwikkelingen in  het buitenland. Dat meldt NOS.

ING Jan Hommen denkt dat de gunstige economie in het buitenland via de export kan overslaan naar Nederland. Tot op heden loopt de Nederlandse economie achter op de rest van Europa. Huishoudens en bedrijven geven weinig geld uit. Maar in de rest van Europa zijn er signalen dat de economie weer aantrekt en de werkloosheid voorzichtig daalt. Vooral bij onze Duitse buren gaat het goed. Ook Spanje krabbelt langzaam weer omhoog.
Huizenmarkt In eigen land zijn er ook aantoonbare positieve ontwikkelingen. Zoals op de beurs: de Amsterdamse graadmeter AEX staat op het hoogste niveau van dit jaar. Ook neemt de daling van de huizenprijzen verder af en wordt er weer vaker geïnformeerd naar hypotheken.
Rijk land Bestuursvoorzitter Niek Hoek van verzekeraar Delta Lloyd vond het ook wel tijd worden: ‘Nederland is een rijk land. We moeten niet vergeten dat we bij de vijf competitiefste landen ter wereld horen. En nergens is zo veel pensioen gespaard als hier.’ Ook Hoek denkt dat Nederland het vooral gaat redden door het buitenland. ‘We gaan meer exporteren en als we meer exporteren gaat het beter met Nederland.’