Te veel arbeidskorting ontvangen

Indien u in 2013 naast de gewone salaris bonussen of een dertiende maand heeft ontvangen en u ook meer dan € 40.000 heeft verdiend, dan heeft u teveel arbeidskorting ontvangen. Dit meldt de Telegraaf.

Arbeidskorting

De afgelopen jaren is de arbeidskorting steeds meer inkomensafhankelijk geworden. Dit heeft nadelige gevolgen gehad voor personen die in 2013 meer dan € 40.000 hebben verdiend.

Geen wijziging arbeidskorting in bonussen/eindejaarsuitkering

Indien men meer dan € 40.248 euro verdient en daarbovenop een bonus of een eindejaarsuitkering heeft ontvangen, dan heeft men teveel arbeidskorting ontvangen. Dit zal volgens de Telegraaf bij de belastingaanslag alsnog verrekend worden. Bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting kan er dus niets ondernomen worden. Wel kan alvast berekend worden welk bedrag aan arbeidskorting terugbetaald moet worden, aldus de Telegraaf. 

Gevolgen

Indien u verwacht geld terug te krijgen van de Belastingdienst, dan kost het teveel ontvangen bedrag aan arbeidskorting u geen extra geld. Anders is er bij veel variabele beloningen een goede kans dat u moet bijbetalen, aldus de Telegraaf.

Uw aangifte inkomstenbelasting laten invullen of controleren? Maak een afspraak bij 1 van onze adviseurs!