Steun Tweede Kamer voor Fiscale verzamelwet 2013 - Administratiekantoor Kamp BV

De voorstellen uit de Fiscale verzamelwet 2013, worden door de Tweede Kamer gesteund. De woordvoerders hebben wel hun twijfels over het nut van een fiscale verzamelwet die vlak voor de publicatie van het belastingplan voor het volgende jaar in de Kamer wordt besproken.

Staatssecretaris Weekers denkt na over een manier om de fiscale verzamelwet volgend jaar vroeger te behandelen. Als dat niet lukt, is het misschien toch beter om aanvullende maatregelen te integreren in het belastingplan voor het nieuwe jaar.

Btw voor renovatie

De btw voor renovatie en isolatie van woningen is per 1 maart voor een jaar van 21% naar 6% verlaagd. Deze maatregel wordt door Van Vliet (PVV) gesteund. Volgens de Groot (PvdA) is het positief dat hoveniersbedrijven en architectenbureaus ook onder deze regeling vallen. Bashir (SP) vindt het jammer dat de verlaging stopt na een jaar.

Verhoging alcoholaccijnzen

De vraag is of de verhoging van de alcoholaccijnzen wel oplevert wat ervan verwacht wordt. Brancheorganisaties van slijters en distillateurs verwachten een flinke daling van hun afzet. Meer mensen gaan namelijk hun alcoholische dranken in het buitenland kopen. Hierop komt Weekers terug in de stukken voor Prinsjesdag.

Schenkingen gebruiken voor woningmarkt

Omtzigt (CDA) wil het makkelijker maken om geld te schenken. Veel huizen op de woningmarkt staan ”onder water”. De hypotheekschuld is hoger dan de waarde van het huis. Door middel van schenkingen van ouders aan kinderen, kan de restschuld verkleind worden.

Op 19 september stemt de Kamer over het wetsvoorstel en de ingediende motie.