Sms-alert Belastingdienst voor startende ondernemers - Administratiekantoor Kamp BV

‘Vergeet niet uw aangifte omzetbelasting over het vierde kwartaal in te dienen en te betalen voor 1 februari.’ In januari ontvingen 8.000 starters dit sms’je van de Belastingdienst op hun mobiele telefoon.

Verzuim daling

Sinds 4 maanden wordt deze mogelijkheid geboden. Medewerkers van de Starterteams van de Belastingdienst bezoeken starters en brengen de service onder de aandacht. In de proeffase bleken de resultaten veelbelovend. Door de sms-attendering daalde de groep zware verzuimers (meer dan 3 keer te laat geweest) met 40%.

Aanmelding

Maandelijks komen er 2.000 abonnees bij. Door het versturen van een e-mail met telefoonnummer en BSN-nummer naar [email protected] is de aanmelding een feit. Op het YouTubekanaal van de Belastingdienst is een instructievideo te bekijken.

Webwinkels

De Belastingdienst is op 23 en 24 januari te vinden op de Webwinkel Vakdagen in de Utrechtse Jaarbeurs waar meer dan meer dan 10.000 bezoekers worden verwacht, waarvvan een hoop starters. Webwinkels moeten aan voorwaarden voldoen om een betrouwbare administratie te kunnen overleggen aan de Belastingdienst.