Kwart CFO's denkt salarissen te verhogen

Bijna een kwart van de CFO’s (23%) verwacht de salarissen van medewerkers te verhogen in het komende jaar. Om een aantrekkelijke werkgever te blijven moeten bedrijven verschillende aspecten van de beloning goed op orde hebben. Werknemers hechten vooral waarde aan een goede werk-privébalans.

Dat blijkt uit de financiële salarisgids van arbeidsbemiddelaar Robert Half. Flexibele werkuren zijn momenteel een van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden. Een jaar geleden werd er nog voorkeur gegeven aan een auto van de zaak of een laptop en smartphone.

Veel CFO’s en financieel directeuren geven aan het moeilijk te vinden om goede financiële professionals te werven, bijvoorbeeld op het gebied van financial controlling, financial/business analysis en interne audit.

Volgens de salarisgids is er een duidelijk verschil tussen het MKB en grootbedrijven. Bij grotere bedrijven is er vaak behoefte aan senior professionals met meer gespecialiseerde ervaring, waar in het MKB juist behoefte is aan goede allrounders.

Flexibele oplossingen   Bedrijven zijn tegenwoordig vaker op zoek naar flexibele oplossingen. Ze zoeken kandidaten die onmiddellijk kunnen bijdragen aan de doelstellingen. Robert Half zegt een trend te zien waarin bedrijven vaker tijdelijke medewerkers inhuren bij drukke periodes of omdat zij specifieke kennis hebben die op dat moment niet in huis is.

Volgens directeur Stephan Renken van  Robert Half Nederland leert de ervaring dat een betere werk-privé verdeling, na betere carrièrekansen, de belangrijkste reden is dat financiële professionals van baan veranderen. ‘Bedrijven moeten zich daarvan bewust zijn en kijken hoe zij hierop kunnen inspelen om geschikte medewerkers aan te trekken en het eigen personeel te behouden. Anders lopen zij het risico dat potentiële en huidige medewerkers voor een aanbod van een ander bedrijf kiezen.’

Vaardigheden   Belangrijke trends in de financiële sector zijn internationalisering, aanscherping van de regelgeving en digitalisering. Als het gaat om gevraagde kennis, vaardigheden of eigenschappen van financiële professionals, noemt een derde (33%) van de CFO’s en financieel directeuren teambuilding en samenwerken met collega’s. Als kandidaten kunnen aantonen dat ze over deze vaardigheden beschikken, hebben zij in het selectieproces een voorsprong.
Bron:Salarisgids 2014 Robert Half