Proef met versnelde definitieve aanslagen positief ontvangen - Administratiekantoor Kamp BV

Dit jaar krijgen rond de 400.000 mensen direct hun definitieve aanslag. Dit is een proef waarbij de Belastingdienst de voorlopige aanslag overslaat. De proef begon begin april toen 40.000 mensen direct een definitieve aanslag kregen.

Snelle aanpak

De meeste mensen die wij daarover belden, waardeerden die snellere aanpak met een 8. Staatssecretaris Weekers van Financiën: “Mensen krijgen sneller duidelijkheid en minder blauwe brieven. Dat is voor iedereen winst.”

Sneller duidelijkheid

Met de versnelde definitieve aanslag weet u sneller hoeveel belasting u moet betalen of terugkrijgt. Hebt u de versnelde definitieve aanslag gekregen en krijgt u geld terug? Dan betalen wij u kort nadat de blauwe envelop bij u op de mat ligt.

Minder brieven

Doordat wij de voorlopige aanslag overslaan, versturen we minder brieven. De komende jaren wil staatssecretaris Weekers van Financiën het aantal brieven van de Belastingdienst verder verminderen. Weekers: ‘Dit is een mooie eerste stap in het verminderen van de papierberg. Volgend jaar hopen we nog meer mensen slechts één blauwe brief te sturen.’

Voor 1 juli bericht

Iedereen die voor 1 april aangifte heeft gedaan, maar geen versnelde definitieve aanslag heeft ontvangen, krijgt voor 1 juli bericht.