Lonen financiële sector niet gestegen in 2012 - Administratiekantoor Kamp BV

Het gemiddeld bruto uurloon in de financiële sector bleef in 2012 met 16,70 euro gelijk ten opzichte van 2011. Dat blijkt uit de tweede Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in loonontwikkelingen in Nederland.

Lonen financiële sector niet gestegen in 2012

Van de 1882 ondervraagden was 38 procent tevreden met het loon en 61 procent tevreden met zijn of haar baan. Bijna de helft (45%) van de respondenten staat in 2013 open voor een nieuwe baan.

‘Hoewel medewerkers van financiële dienstverleners, banken en verzekeraars het afgelopen jaar er qua loon niet op vooruit zijn gegaan, verwachten zij in 2013 wel een promotie en veranderende verantwoordelijkheden’, zegt Paulien Osse, oprichter van de stichting Loonwijzer. Volgens marketing director Rikke Wivel van Monster Worldwide zijn werknemers in de financiële sector Vergeleken met andere sectoren over het algemeen minder tevreden met hun baan. Bovendien geven ze aan dat er minder trainingsmogelijkheden en strategische initiatieven waren de afgelopen 12 maanden. Hoewel medewerkers vergeleken met andere sectoren het meest tevreden zijn over hun  loon, staat toch bijna de helft open voor een nieuwe baan.’

Het gemiddeld bruto uurloon in de financiële sector bleef in 2012 gelijk met 16,70 euro. In veel andere sectoren uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index daalde het gemiddeld bruto uurloon juist. Zo daalde het bruto uurloon in de agrarische sector en in de horeca & toerisme sector met respectievelijk 6,6 procent en 3,5 procent.

Het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen in dezelfde beroepsgroep is relatief groot in de financiële sector. Het verschil is het hoogst bij managers en medewerkers in lijndienst. Vrouwen in managersfuncties verdienden maar liefst 19 procent minder dan hun mannelijke collega’s. In verhouding was het verschil in de hoogte van het bruto uurloon bij administratieve werknemers met 7 procent klein.