Kassaproducenten krijgen keurmerk van Belastingdienst - Administratiekantoor Kamp BV

Met keurmerkkassa’s is manipulatie, zoals afromen van omzet, niet mogelijk. Kassaproducenten Newway, Next to Food, Polygon, Sharp, Reeleezee, Posnet en Vendit hebben maandag het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen uit handen van Peter Veld, directeur-generaal van de Belastingdienst ontvangen.

Samenwerking

Het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen is ontwikkeld door leveranciers en producenten van kassasystemen. In april 2011 zette Peter Veld samen met 60 leveranciers en producenten zijn handtekening onder de intentieverklaring om te komen tot dit keurmerk.

Stichting

De normatiek voor keurmerkkassa’s kwam tot stand in overleg met de Belastingdienst. De keurmerken worden uitgereikt door een private stichting, de Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen. De stichting werkt samen met onafhankelijke EDP-auditors van accountantskantoor BDO. Zij beoordelen de aanvragen en voeren steekproeven uit.

Snellere belastingcontroles

De Belastingdienst houdt er in zijn toezicht rekening mee als ondernemers gebruikmaken van een kassa met een keurmerk. Het keurmerk zorgt voor checks and balances. Belastingcontroles kunnen hierdoor sneller verlopen.