Software onder GPL

Naast de noodzakelijke accountancy software maakt ons kantoor voornamelijk gebruik van software onder GNU – GPL (General Public Lincense)

Deze pakketten zijn door iedereen vrij te gebruiken en worden ontwikkeld door vrijwilligers over de hele wereld.

Daar conventionele software zeer kostbaar is , is het van zeer belang hier de kosten zoveel mogelijk in te perken. Onderstaand vind u een lijst van de conventionele software met daarnaast de onder het GPL vrijgegeven alternatief.

OpenOffice

Als alternatief voor de bekende Office software van Microsoft kunt u gebruik maken van de door de Apache Foundation ontwikkelde OpenOffice. Deze software werkt onder de meest conventionele besturingssystemen, zo kunt u deze gewoon onder uw Microsoft Windows systeem blijven draaien. Achter de Apache Foundation zit een groot team van specialisten die zorgt voor een naadloze overgang van uw conventionele software naar OpenOffice, u merkt dus nauwelijks het verschil tussen de 2 systemen.

Website: Apache Foundation
Software: OpenOffice
Download: directe download

 

Thunderbird

Helaas valt het bekende e-mail programma van Microsoft buiten het pakket van OpenOffice. Er zijn echter voldoende alternatieven die net zo goed, al dan niet beter, werken dan de conventionele software. Als kantoor maken wij gebruik van het alternatief Mozilla Thunderbird. Deze software wijkt weinig af van de functionaliteit van Microsoft’s Office Outlook, echter zitten er wel enkele keerzijden aan deze software. Zo is het helaas niet mogelijk om in een netwerkomgeving (denk aan Microsoft’s Exchange server) de e-mail te laten bezorgen. Hier zijn dan wel weer andere oplossingen voor, welke deze functionaliteit bieden. Mozilla’s Thunderbird is in dit laatste alternatief zeer goed bruikbaar voor uw bedrijfsmatige, maar ook particuliere, e-mail.

Website : Mozilla
Software: Mozilla Thunderbird
Download: directe download