Btw-controle: 76 miljoen aan achterstallige btw gemeld - Administratiekantoor Kamp BV

Meer dan 22.000 ondernemers hebben de afgelopen 2 maanden gehoor   gegeven aan een oproep van de Belastingdienst om achterstallige btw op   te geven. De fiscus meldt vrijdag dat het in totaal om ruim 76 miljoen   euro gaat.

Extra controle

Ondernemers die zich niet hebben gemeld, volgens de fiscus  enkele tienduizenden, worden de komende tijd extra gecontroleerd. Er  zijn enkele tientallen miljoenen euro’s gemoeid met hun achterstallige  btw.

Correctie

“Vanaf 26 augustus 2013 controleren wij extra of ondernemers hun btw-schulden hebben gemeld met een correctie op de btw-aangifte. Het gaat over de periode 2008 tot en met 2012. Hebt u nog geen correctie ingestuurd? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in. Zo voorkomt u een hogere boete,” waarschuwt de Belastingdienst.

Btw-balansschuld

Veel bedrijven hebben een zogeheten btw-balansschuld. Dat is het  verschil tussen btw die al is afgedragen en de btw die afgedragen had  moeten worden. “Het bestaan van een btw-balansschuld is niet  ongebruikelijk, maar ondernemers moeten de schuld zelf melden en aan de  fiscus afdragen zodra het verschil is geconstateerd.” Een dergelijke  schuld kan onder andere ontstaan doordat een bedrijf een verkeerd  btw-tarief aanhoudt of verkeerd administreert.

Voorkom heffingsrente en boete

“De ondernemers die zich inmiddels hebben gemeld, zullen geen boete  krijgen. Hebt u een btw-balansschuld? En wilt u voorkomen dat de heffingsrente en boete verder oplopen ? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in,” waarschuwt de Belastingdienst. De aangifte kan met het formulier Suppletie omzetbelasting of electroninsch met BTW Programma.

Betalingsregeling

Kunt u op dit moment niet betalen? U leest bij Kort telefonisch uitstel voor ondernemers of u een betalingsregeling kunt aanvragen.