Bedrijven tevreden over kabinetsplannen - Administratiekantoor Kamp BV

Werkgevers zijn opgelucht met de tot nu toe uitgelekte kabinetsplannen. Volgens voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW heeft het kabinet goed naar de wensen van het bedrijfsleven geluisterd. Ook MKB-Nederland reageert positief.

 

8 miljard bezuinigen

Uit cijfers die vandaag bekendgemaakt worden, blijkt dat de premies en belastingen volgend jaar met 8 miljard euro stijgen. Ongeveer 2,25 miljard hiervan komt voor de rekening van het bedrijfsleven. De rest (6 miljard) komt voor de rekening van consumenten.

Stamrechtvrijstelling

Wientjes vindt het schrappen van de stamrechtvrijstelling ‘’een vondst’’. Indien iemand bij ontslag een gouden handdruk krijgt, kan dat niet meer in een bv gestopt worden. Wel kan het fiscaal vriendelijk opgenomen worden om de inkomensachteruitgang te compenseren. Daarnaast is het eenmalig en levert het 2 miljard euro op, aldus Wientjes.

Andere organisaties

Andere organisaties van ondernemers zijn ook opgelucht over de kabinetsplannen. ‘Het ziet ernaar uit dat de enorme lastenverzwaring die we in 2013 hebben gehad, volgend jaar niet wordt doorgezet’, zegt Hans Bies­heuvel van Ondernemend Nederland.